Despre
Primaria comunei Altina este institutia Publica care are sediul social in Comuna Altina nr.94 judetul Sibiu avind Codul Fiscal nr.4307122 Cod CAEN NR.8411
Primaria Altina are incadrati un nr. de persoane conform statului de functiuni cu ajutorul carora se deservesc locuitorii din localitatea Altina, Ghijasa de Sus si Benesti.Conform organigramei in cadrul Primariei activitatea este condusa si administrata de: Primar, viceprimar, secretar, contabil , agent agricol, agent fiscal si asistent social.
Asezata in centrul tarii, acolo unde se intilnesc drumurile ce au legat teritoriile istorice romanesti comuna Altina a fost atestata documentar in anul 1921 si consta in actul de vinzare prin care Petrus Lung si fratii lui din Miercurea vind mosia lor ,,Mikuzula’’ o proprietate situata linga posesiunile sasilor din Olchona.Transferul de proprietate s-a facut catre grofii Gerlich si Stephan Von Alzen.
Comuna Altina este situata linga o puternica punte de legatura si de circulatie a valorilor materiale si spirituale care a produs o cultura si civilizatie infloritoare.
Comuna Altina se afla situata in zona de est a judetului Sibiu la o distanta de 36 km. De Municipiul Sibiu resedinta de judet, localitatea este amplasata pe traseul DJ 106 pe o lungime de 4070 metrii.
Comuna Altina se invecineaza la nord cu teritoriul comunei Birghis, la est si nord – est cu teritoriul comunei Chirpar, la sud est cu teritoriul comunei Marpod, la sud su sud-vest cu teritoriul comunei Nocrich.
Suprafata comunei este de 8019 Ha avind ca structura urmatoarele categorii: teren arabil-3274 ha, pasuni si finete 2667 ha si 1379 ha paduri.
Accesul in cmuna se face pe drumul Judetean 106 Sibiu-Agnita. Locuitorii comunei Altina beneficiaza de apa potabila in retea captata de la izvoarele cu drenuri din zona sipote.
In comuna Altina cit si in satele apartinatoare Ghijasa de Sus si Benesti exista retea de gaz metan si in prezent s-au inceput lucrarile la reteaua de canalizare.
Pozitia geografica,precum si conditiile istorice,social-economice,religioase au imprimat si imprima comunei Altina o dezvoltare medie.
In ce priveste reforma administratiei publice se va avea in vedere ameliorarea relatiei intre administratie si cetatenii comunei prin extinderea etapizata in perioada 2010-2012 a tehnologiilor informatiei si formarea continua a tuturor functionarilor din cadrul administratiei publice locale prin participarea la cel putin un curs de formare/an.